top of page

איזה קלמר לבחור?

3 עפרונות מחודדים מחדד עם פח מחק סרגל דבק סטיק מספריים 3 מרקרים בצבעים שונים חבילת צבעי פרפר טושים / עפרונות צבעוניים

כל זה אמור להכנס לקלמר של ילד בכיתה א'...

אני אתעלם לרגע מעניין המשקל (וזה בהחלט משקל עודף...) ואתמקד בשאלה איך הילד אמור למצוא משהו בתוך הקלמר המפוצץ הזה..

סיבוב קצר בחנויות יגלה לכם שיש לא מעט סוגים של קלמרים. הילד בטח ימשוך אתכם לכיוון המותג שמוצא חן בעיניו, אבל זה לא בהכרח הקלמר הנכון והנוח עבורו.

אז למה צריך לשים לב כשאנחנו בוחרים קלמר?

1. גודל - האם יש בו מקום לכל הציוד? 2. חלוקה פנימית - בכיתות הנמוכות הילדים מתבקשים לסחוב המון ציוד בקלמר ובתיק. קלמר עם חלוקה פנימית של מספר תאים (לפחות שניים), יאפשר לסדר את הציוד באופן הגיוני ונוח למציאה. ציוד יומיומי שנדרש ברוב השיעורים (עיפרון, מחק, מחדד, סרגל, מספריים ודבק) בתא אחד. בתא השני הציוד המיוחד (צבעים, טושים, מרקרים). *בתגובה הראשונה תמצאו קישור לפוסט ישן שלי על התארגנות בתוך הקלמר* 3. נוחות השימוש - יש קלמרים עם רוכסן, קלמרים עם מגירות, קלמרים שנפתחים ונסגרים עם תיקתק ועוד כל מיני המצאות שונות. אל תקנו לילד קלמר שלא יהיה נוח לתפעול שלו. זה סתם יסיח את דעתו במהלך השיעור ויתסכל אותו. לילד עם קשיי התארגנות, הייתי בוחרת קלמר עם מקומות מוגדרים לכל דבר. זה מאוד ייקל על ההתמצאות והשליפה המהירה של החפץ המבוקש מהקלמר.

והטיפ הכי טוב שיש לי לתת לכם - כדי להקל על הילד שגם ככה יצטרך לסחוב על הגב משקל לא סביר... תקנו הכל כפול. קלמר אחד לבית וקלמר אחד לביה"ס, שישאר בתא שלו לשימוש יומיומי. מספיק להחזיר אותו הביתה ביום שישי, לעבור עליו, להשלים את החסר ולהחזיר ביום ראשון לכיתה.



Featured Posts

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page